اولا هى ليها طريقتين
مكرونة بيضاء
ومكرونة بالصلصة
اولا البيضاء
المقادير:
كيس مكرونة
ملعقتين سمن أو ربع كوب زيت
علبه تونة مصفاه من الزيت
ملح وفلفل لضبط الطعم
نسلق المكرونة كالعادة ثم تغسل جيدا وتترك لتصفى من الماء فى مصفاه
نحضر اناء مناسب ونضع فيه الزيت او السمن حسب الرغبة
نضع المكرونة ونقلبها حتى تختلط بالزيت وتصبح لامعة
نضيف علبة التونة والملح والفلفل ونقلب جيدا
وبالهنا
***********************
الطريقة التانية هى نفس الطريقة ولكن بعد وضع الزيت نضع الصلصة او عصير الطماطم
وتترك قليلا على النار حتى التسبيك (يتقل قوام الصلصة)
ثم نضيف التونة ونقلبها فى الصلصة كويس
وبعدها نضيف المكرونة
ومننساش الملح والفلفل
يا رب تعجبكم
خالص تحياتى
وبالهنا